Over ons

 
 

Als 12-jarige begon ik onder leiding van mijn vader met ‘olympisch’ gewichtheffen. Al snel verbeterde ik de nationale jeugdrecords en daarna de records bij de seniores (‘open’).


Als zestienjarige startte ik al in  World Cup wedstrijden voor volwassenen.

Omdat de kennis over krachttraining en gewichtheffen in België niet op internationaal niveau was, zochten we het al snel bij de buitenlandse collega’s.


Ik trainde oa. veel samen met het Duitse, Franse, Spaanse en Finse nationale team waardoor ik steeds beter werd tijdens mijn ondertussen 25 jaar wedstrijdervaring op het allerhoogste niveau met oa. deelnames aan


 1. 18 Europese kampioenschappen

   & Europees kampioen 2009

 1. 13 Wereldkampioenschappen

 2. 3 Olympische Spelen (2008 & 2012 & 2016)

 3. Medailles op 5 Europese kampioenschappen:

 4. -2008 zilver totaal & zilver trekken

 5. -2009 goud totaal & goud stoten & zilver trekken

 6. -2010 brons stoten & zilver trekken

 7. -2013 brons totaal & brons trekken

 8. -2014 brons trekken

 9. Belgisch records in de klasse -56kg:

 10. -trekken: 116kg

 11. -stoten: 140kg

 12. -totaal: 254kg

 13. Belgisch records in de klasse -62kg:

 14. -trekken: 127,5kg

 15. -stoten: 155kg

 16. -totaal: 277,5kg


In voorbereiding van en op de Olympische spelen in 2012 werd ik ook begeleid door mijn partner Bieke Vandenabeele.


Voor mijn carrière werd ik bekroond met enkele sportawards:

Trofee ‘Studie & Topsport Universiteit Gent’,

Sporttrofee ‘Stad Gent’ & ‘Oost-Vlaanderen’,

Het ‘Vlaams Sportjuweel’.


Daarnaast heb ik met mijn opgedane kennis als topsporter en mijn wetenschappelijke kennis al fysicus ook de trainercursus gewichtheffen voor de Vlaamse Trainerschool (VTS BLoso) geschreven.


Ik fungeerde ook als internationaal coach gewichtheffen voor verscheidene atleten en begeleidde verschillende andere (top)sporters in hun krachttraining.


Ik werk momenteel halftijds als Stralingsfysicus bij Controlatom en daarnaast ben ik halftijds topsporter bij BLOSO. 
Tom Goegebuer
Bieke Vandenabeele

Niettegenstaande ik als kleuter een grote schrik van water had, ben ik aan de leeftijd van 8 jaar begonnen met competitiezwemmen. Als jeugdzwemmer en later ook in de Open Categorie zwom ik verschillende medailles bij elkaar op de Belgische zwemkampioenschappen. Ik zwom zeven jaar voor het nationaal team en nam deel aan twee Europese Kampioenschappen en één Wereld kampioenschap.


Verder beoefende ik eveneens de sport Reddend Zwemmen waarin ik de tweede plaats won op de World Games in Japan (2001) en wereldkampioen werd tijdens de World Games in Duitsland (2005). Op de World Games in Colombia (2013) veroverde ik hier de 2de en 3de plaats. Tijdens de World Games in Polen (2017) werd ik samen met mijn team Wereld Kampioen op de 4x25pop-aflossing in een nieuw Wereld Record.


Na mijn studies Lichamelijke Opvoeding zette ik in 2005 na een zwemwedstrijd een punt achter mijn zwemcarrière en nam een sportief sabbatjaar in Australië.

Terug in België koos ik voor een teamsport en speelde één jaar rugby in Gent.

Daarnaast schreef ik het Start To Swim boekje en gaf les aan de Vlaamse Trainersschool (fitness, zwemmen en triatlon).


Ik gaf training aan verschillende triatleten en was coach aan de Topsportschool Zwemmen in Antwerpen. Hiermee moest ik onverwacht stoppen toen ik geselecteerd werd voor het eerste Belgisch Bobslee Team.

Na een avontuur van 3 jaar miste ik op een haar de Olympische Winterspelen in Vancouver.


Tijdens de bobslee- en atletiektrainingen ben ik in aanraking gekomen met het gewichtheffen en deed hierin af en toe een wedstrijd mee. Ondertussen ben ik al enkele keren Belgisch kampioen geworden in de klasse tot 69kg en heb ik het Belgisch record bench-press (powerlifting).


De volgende jaren legde ik me volledig toe op de gewichtheftechnieken en de trainingsmethoden in deze sport en werd naast de coach in de gewichthefclub ‘Olympic Gent’ eveneens coach van Olympisch gewichtheffer Tom Goegebuer.  Als begeleider van Tom Goegebuer nam ik actief deel aan internationale stages met oa. het Zuid-Afrikaanse nationale team,  Franse nationale gewichthefteam, het Belgisch Olympisch team,...

Ik was coach in verschillende Europese- en Wereldkampioenschappen en ook op de Olympische Spelen in Londen (2012) en Rio (2016) was ik zijn officiële coach.


Ondertussen ben ik ook al enkele jaren de krachttrainer van verschillende (top)sporters waaronder de Olympische zwemmers van het team van Ronald Gaastra, Wielerbond Vlaanderen, Kajak Federatie, Parantee, Gymfed, Topsportschool, enz.